Paraziták férfiaknál

paraziták férfiaknál

A vérszívók a hímeket kedvelik [origo] Bizonyítást nyert, hogy a hímeket, állatokat és embert egyaránt gyakrabban kínozzák paraziták, mint nőstény társaikat. A nőstények hosszú életére adott hagyományos magyarázat szerint az erősebb nem képviselői veszélyesebb életvitelük miatt vesztik el hamarabb életüket.

paraziták férfiaknál paraziták gyógyszerei az emberi testben

A modern társadalmak férfitagjai például nagyobb valószínűséggel hunynak el motorbalesetben, öngyilkosságban vagy gyilkosság áldozataként. Egy as egyesült államokbeli felmérés szerint egy nőnek kétszerte több esélye van arra, hogy megélje ötvenedik életévét, mint férfi társának.

  1. Végül orvoshoz fordult, a vizsgálat pedig felfedte, hogy egy galandféreg ágyazódott az agyába.
  2. Paraziták a szervezetünkben: mikor gyanakodjunk?
  3. Rókagomba parazita gyógyszer

Sarah Moore és Kenneth Wilson Stirlingi EgyetemSkócia ennek a jelenségnek járt utána, amikor emlősfaj testméretére, elhalálozására és élősködők okozta betegségére vonatkozó adatait vetette össze.

Wilsonék a hím állatok adatai közt jelentősen magasabb számú parazita, féreg vagy vérszívó okozta betegséget találtak. A megfigyelés talán magyarázatot ad az emberi halálozási adatok alakulására, véli Ian Owens, az Imperial College London munkatársa.

Horváth Balázs, általános orvos A trichomoniasis becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége. A kórokozó a húgy-ivarszervek élősködője, elsődleges megtelepedési helye nőkben a hüvely, férfiakban a prosztata és a húgycső. A fertőzés kórokozója egy egysejtű ostoros parazita, a Trichomonas vaginalis. Egyes publikációk szerint a trichomoniasis tévesen sorolódik a klasszikus szexuálisan terjedő kórképek közé, hiszen a Trichomonas továbbadásában esetenként közös fürdőzés, közös használati tárgyak például a törölközőközös kádhasználat, medence szélére történő kiülés is szerepet játszhat a nemi együttlét mellett.

Az élősködők ugyanis könnyen terjeszthetnek maláriát vagy tuberkulózist. A kutató azt találta, hogy Paraziták férfiaknál, az USA-ban és az Egyesült Királyságban a nőkhöz viszonyítva kétszerannyi férfi halálát okozzák élősködők. Ez az aránya duplája, illetve négyszerese olyan országokban, mint Azerbajdzsán vagy Kazahsztán.

paraziták férfiaknál miért van szüksége az embereknek parazitákra

Már eddig is ismert volt, hogy a tesztoszteron gyengíti az immunrendszert, csökkentve a férfiak életben maradási esélyeit. Patkányokon végzett kísérletek kimutatták, hogy az ivartalanított hímek akár 15 évvel tovább élnek. A nemi hormon azonban nem ad magyarázatot az élősködők okozta paraziták férfiaknál esetében.

paraziták férfiaknál tenyésztés széles galandféreg

Moore és Wilson azt tapasztalták, hogy csak azon fajok közt volt magasabb a hímeken élősködők száma, melyek nőstényei jelentősen kisebb termetűek. A gyilkos bálna hímje például kétszer annyit nyom, mint a nőstény - az előbbi 30, míg az utóbbi akár 50 évig is elél.

A helyzet azonban fordítva is igaz: azoknál a fajoknál, ahol a nőstény a nagyobb, mint gyógyszer szalag helmintákhoz patkány, illetve hörcsög faj esetében, várható életkora is alacsonyabb. A skót kutató pár úgy véli, a nagyobb testű állatok többet esznek, ezért nagyobb eséllyel kerül emésztőrendszerükbe féreg, s ez lehet az egyik oka a jelenségnek.

Hogyan lehet megszabadulni a paraziták gyógyszereitől Férfiak és paraziták Tartalom Ritka agyfertőzés ütötte fel fejét Hawaiin Három hónapra kórházba került egy James Michael nevű brit férfi, akinek váratlanul lebénultak a lábai. A kellemetlenség előzménye, hogy Michael az afrikai Malawi-tóban fürdött két éve egy barátjával, ekkor történhetett, hogy egy parazita férkőzött be a testébe a nyaralás alatt. Még kellemetlenebb, hogy az orvosi vizsgálatok alapján a péniszén keresztül. Michael az Afrikában töltött út után jó ideig semmi különöset nem tapasztalt, csak egy évvel később jelentkeztek a súlyos tünetek, amikor kezdte elveszteni az irányítást lábai felett.

Lásd még