Hadiváz parazita, Bonyodalmak

hadiváz parazita

Általában a has jobb felső részén található. Fájdalom is előfordulhat a lapockái között, vagy a jobb vállába sugározhat.

Hasmenés felnőtteknél

A fájdalom gyakran hirtelen jelentkezik, és nagyon intenzív lehet. Gyakrabban ez egy állandó fájdalom, amely néhány percig vagy óráig tart. A legrosszabb lehet az étkezés után. Diagnózis A következő tesztek hasznosak lehetnek az akut kolecisztitisz diagnosztizálásában: Vérvétel A vérvizsgálatok teljes körű vérképet CBC biztosítanak orvosának, és felmérik a máj működését.

Az eredmények hasznosak lehetnek az obstrukció jelzésében. Ultrahangvizsgálat Ez általában az első lépés az akut kolecisztitisz diagnózis eléréséhez.

Egészségügyi feltételek

Hanghullámokat alkalmazva létrehozza az epehólyag és az epevezeték képét. A röntgensugarakat gyakran hadiváz parazita körülmények kizárására végzik. Orális cholecystogram OCG A színezéket tartalmazó tablettákat röntgensugárzás előtt lenyelik.

A festék segít felismerni az epehólyag problémáit, beleértve az epeköveket is.

hadiváz parazita

Orvosa oldatot fog befecskendezni a rendszerébe, amelyet aztán egy speciális kamerával megtekinthet. Ezek a képek lehetővé teszik orvosa számára az epekövek észlelését. Kezelés A kezelés első lépése a gyulladás visszaszorítása.

hadiváz parazita

Ez a következők révén érhető el: Antibiotikumok a fertőzés megelőzésére vagy kezelésére. A fájdalom ideiglenes kezelésére szolgáló gyógyszerek. Böjt, hogy enyhítse az epehólyagot a stressztől.

  • Paraziták rüh elleni szerek

Miután állapota stabilizálódott, orvosa műtétet javasolhat az epehólyag eltávolítására. Ez az egyetlen garantált módszer a kolecisztitisz megismétlődésének megakadályozására. Ezt az eljárást kolecisztektómiának nevezik.

hadiváz parazita

Hadiváz parazita kolecisztektómia elvégezhető laparoszkóposan vagy nyílt műtéten keresztül. A laparoszkópos műtétet úgy végezzük, hogy apró metszéseket végezünk a hasunkban.

Ételkészítés: óvakodjon a mérgezéstől

Ezután egy kis kamerát és néhány sebészeti műszert helyeznek be a bemetszésen keresztül. A kamera megjeleníti a hasa belsejét egy monitoron. Ezután az orvos irányíthatja a műszereket az epehólyag eltávolítására.

A laparoszkópos műtétet előnyben részesítik a klasszikus nyílt műtéttel szemben, mert és kis bemetszésekkel végezhető. A kis bemetszés gyorsabb helyreállítási időt eredményez.

KAZAKİSTAN KİMİNDİ KİMİN YAKIN DOSTU OLDU?

A betegek azért is kedvelik, mert nem hagy kellemetlen heget. Hosszú távon Nem kell az epehólyagod életben maradni. Miután eltávolította az epehólyagját, folytathatja a normális életet. Megelőzés A kolecisztitisz esetek többsége epekövek következménye.

hadiváz parazita

Csökkentheti az epekövek kialakulásának esélyét: lassan fogyni, ha túlsúlyos vagy elhízott egészséges, rostokban gazdag, alacsony zsírtartalmú étrend fenntartása egyél több gyümölcsöt és zöldséget.

Lásd még