Férgek pollenje. Fitoterápiakalauz

férgek pollenje

Fotó: Siberian Times Tudni akarták, képes-e erre többsejtű élőlény.

férgek pollenje

A földtörténeti pleisztocén korban a mai Szibéria északkeleti részén élt fonalférgek életre kelését tudományos áttörésnek mondták - írja a Siberian Times orosz napilap alapján az MTI. A Moszkvához közeli fizikai, kémiai és biológiai témákkal foglalkozó földtudományi intézet kutatói más orosz egyetemek és kutatóintézetek, valamint az amerikai Princeton Egyetem szakembereivel a permafrosztban talált mintegy pleisztocén kori gilisztát vizsgáltak, közülük 2 élte túl a ezer éves fagyot.

Az egyik orsógiliszta egy ősi mókus fészkéből származik, amelyet a Kolima folyó alsó férgek pollenje találtak közel ahhoz az orosz földtörténeti parkhoz, ahol a pleisztocén kor környezetét akarják bemutatja az orosz szakemberek.

Orvos válaszol Antihisztaminok férgekről szóló véleményekhez, Allergének olyan termékek, amelyek elvben tilos a kutya etetésére: sült ételek, füstölt húsok, fűszerek, só, cukor és csokoládé. Az élelmiszer-allergia jelei: súlyos viszketés az állat hosszú és erőteljesen fésülte a testrészeket ; bőrpír, érdesség és gyenge nedvesség; a férgek pollenje és a nyitott szájból származó szúrós szag néha sebek és sebek vannak az ínyen és az antihisztaminok férgekről szóló véleményekhez ; az egészséges kutyára nem jellemző izzadás a testen nedves területek találhatók ; a hajszálak elvesztése és a kopaszság megjelenése - csupasz területek azonban a hajhullás súlyosabb betegségek jelenlétére utalhat ; fehér részecskék a test teljes felületén - korpásodás - egyértelmű jel; kisütés a fülekből kisállat megrázza a fejét, karcolja a fülét ; sírás. Bőr allergiák Ez a fajta betegség a kutyának a külső ingerekkel szembeni immunitása és az elfogyasztott anyagok atipikus reakciójának következménye. Az atópiás dermatitis kialakulásához hozzájáruló fő tényezők: por; más kisállat kabátja vagy saját; gyógyszerek; sampon, szappan; pollen.

Korát 32 ezer évben határozták meg. A másikat az Alazeja folyóhoz közeli örökfagyott talajban találták ben, az mintegy 41 ezer éves.

Milyen paraziták okoznak allergiát? Úgy véljük, hogy a növény pollen, por, állati szőr és élelmiszer az allergiás betegségek provokátora, és az allergia alapja a szervezet immunrendszerének csökkentése. De nem mindenki tudja, hogy az immunitást a testünkben élő különböző paraziták hátrányosan befolyásolják, bár a közelmúltig ezek a dolgok összeegyeztethetetlenek voltak. Szóval, milyen paraziták okoznak allergiát és hogyan kell őket harcolni?

Mindkét fonálféreg nőstény. Permafroszt a Kolima folyónál "Az után, hogy felengedtük őket, a fonalférgek életjeleket mutattak.

Elkezdtek mozogni és enni" - írták a Doklady Biological Sciences című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban a szakemberek. Nyilvánvaló, hogy ez a képesség azt jelenti, hogy a pleisztocén korban élt fonalférgeknek van bizonyos alkalmazkodási képességük, amelynek tudományos és gyakorlatik jelentősége lehet olyan kutatási területeken, mint a cryomedicina, a cryobiológia és az asztrobiológia" - hangsúlyozták a kutatók.

férgek pollenje

A pleisztocén földtörténeti kor mintegy két és fel millió évvel ezelőtt kezdődött és 12 ezer éve ért véget. Jégkorszakként is emlegetik, mivel ez volt az utolsó globális lehűlés férgek pollenje jeges periódusa. A cryobizósis a kriptobiózis egy formája; a kifejezés azt takarja, mikor az adott lény életjelenségei hosszú távra szinte megszűnnek a kedvezőtlen körülmények között, leáll sejtszintű anyagcseréjük, mely az életkörülmények újabb változásával újra is indul.

férgek pollenje

Leginkább a törzsfejlődés alacsonyabb fokán álló élőlényekre, mint egy egysejtűekre és fonalférgekre jellemző ez az alkalmazkodási stratégia.

Lásd még