Férgek kezelésétől

A férgek tünetei az agyban

férgek kezelésétől

A kutatók egy két méter hosszú lyukat találtak a megkövült ősi tengeri üledékben, ami valamikor egy hatalmas tengeri ragadozónak adhatott otthont.

Hasonlóan vadászhatott zsákmányára, mint a ma is létező Bobbit féreg.

Elsődlegesen a májban, ritkábban a tüdőben, esetleg az agyban alakulhat ki. Tünetek és kezelés galandféreg fertőzés esetén A fertőzés kezelésében leginkább a trimethoprim-sulphamethoxsazol vált be A kifejlett féreg 15—25 cm hosszú, a hím farki vége bekunkorodott ábra.

A Bobbit férgek a homokos tengerfenékbe ásott lyukakban élnek, és várják, hogy a tapogatóik jelezzék, hogy zsákmány van a közelben. A testük puha, de az állkapcsuk olyan erős, hogy képesek kettéharapni egy halat.

férgek kezelésétől

Ludvig Löwemark, a Tajvani Egyetem professzora szerint 20 millió év elteltével nem lehet megmondani, hogy az állat, parazitaellenes reggeli ital megtalálták az odúját, a Bobbit őse lehetett-e, de mindenképpen egy hasonló életmódú ragadozó féreg lehetett.

A Bobbit férget egyébként egy nőről nevezték elaki egy konyhakéssel vágta le bántalmazó férjének péniszét. Az ősi féregodút Tajvan északkeleti partjainál találták a kutatók, egy 20 millió éves megkövesedett üledéktömbben.

A férgek kezelésétől a valaha volt állat nyálkája miatt úgy kövesedett meg, hogy meg tudták figyelni a nyílásának pontos mintázatát.

Ez alapján ki tudták zárni, hogy más, odúásó vízi lény lakott volna benne, és arra következtettek, hogy az odú valaha volt lakójának hasonló vadászati technikája lehetett, mint a Bobbit féregnek.

Ugyanis mikor a férgek az odúba rántják az áldozatukat, a bejárat beomlik, és minden férgek kezelésétől újra kell építeniük, ez pedig egy specifikus mintázatot eredményez.

férgek kezelésétől

A vizsgált őskövületben ilyen odút találtak. Ez azt jelenti, hogy a tengerfenékben egész ősféreg-kolóniák élhettek.

férgek kezelésétől

A kutatók remélték, hogy a férgek vagy áldozataik megkövült maradványai is fennmaradtak a leletben, de eddig nem találtak ilyesmit.

Lásd még