Földigiliszták férgek. Őrült férgek inváziójával küzd meg az Egyesült Államok

A gyűrűsférgek

Az őrült féreg első ránézésre úgy néz ki, mint a nálunk is gyakori földigiliszta, csak némileg sötétebb.

férgek amelyek hasmenést okoznak

A különbség pedig akkor válik igazán nyilvánvalóvá, amikor az Amynthas agrestis ez az állat tudományos neve vad vitustáncba kezd, követhetetlenül vergődik és földigiliszták férgek, szinte ugrál. Nem véletlenül kapta az őrült féreg nevet, de kígyóféreg vagy ugróféreg néven is emlegetik.

milyen tabletták a férgekben a májban

Az is speciális képessége, hogy gyíkokhoz hasonlóan el tudja dobni a farkát, ha veszélyben érzi magát. Az Amynthas nemzetség eredetileg Kelet-Ázsiában honos, de már a Az örült féreg, ahol megjelenik, ott képes felborítani a korábbi ökoszisztémát.

Shar Pei féreg elleni szer

Nagyon gyorsan tud szaporodni, peterakáshoz még párosodnia sem kell, a megszállt területen pedig hamar kimeríti a talaj tápanyagkészletét. A megváltozott talajokból kiszorítja a többi féregfajt és az őshonos gombafajokat, és a korábban ott élő növények is eltűnhetnek, mert nem képesek kicsírázni.

a férgektől a felnőtt pinwormokig

Egyelőre nincs hatékony védekezési mód a férgek ellen, a már megfertőzött erdőkből gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani őket, mert a lerakott peték a hideg teleket is képesek átvészelni.

Kisebb területek, például kertek esetén azt javasolják a szakemberek, hogy az emberek gyűjtsék össze a férgeket, tegyék azokat egy nejlonzsákba, majd hagyják kint így tíz percig a napon. Utána mehet a zsák a kukába.

nyirokcsomók a férgektől

Lásd még